Andreas har idag ägnat dagen åt att förbereda morgondagens stora tävling. Igår var det registrering och idag var inlämnandet av drop-bags ett av det viktigaste på dagens agenda. Drop-bags är helt enkelt påsar som man som tävlande kan lämna in till arrangören som sedan körs ut till de olika vätskestationerna. Spartathlon är en tävling som går från Aten till Sparta vilket är 24,6 mil. Under denna sträcka finns bara 5 vätskestationer. Det är med andra ord väldigt viktigt att känna sig själv, hur man reagerar under ett sådant lopp för att sedan kunna planera in vad man vill ha tillgängligt och när man vill ha det. Det finns självklart något att äta och dricka på vätskestationerna från arrangörens sida men det är ju inte så säkert att det är vad du och din kropp vill ha och behöver.

Andreas, och många med honom, blir väldigt känslig i magen under sådana prestationer och skulle magen braka ihop blir det lätt en dealbreaker. Alltså behöver han kunna styra sitt mat och dryckintag så mycket som möjligt. Jag har också hjälpt honom den senaste tiden med hur han ska äta inför tävlingar, vi har förändrat en hel del och på det sättet har han också blivit mycket bättre i magen.

Nu laddar han med rätt sorts mat och går förhoppningsvis och lägger sig tidigt. Starten går klockan 6 (svensk tid) och under loppet kan vi följa honom HÄR . Andreas har startnummer 105. Självklart kommer världens bäste ultramake ta sig igenom loppet med bravur, eller hur! Heja! Heja! Heja!

Bäst!

Annonser