Idag kände jag mig tillräckligt frisk för att träna igen men började med ett lugnt pass. Jag tog med mig pappas lilla Vembi för en 30-minuters jogg.

20120724-184357.jpg
Vembi är en blandning mellan Alaskan husky och en Border collie. Kan tänka mig att det pågår en konflikt i hennes hjärna av typen ska jag valla flocken eller dra med tanke på raserna. I alla fall väljer hon gärna att dra vilket ger en ofrivillig hård stretch av den arm/skuldra man håller kopplet i…

Vi kom dock bra överens idag efter att hon kommit över den glädjechock det innebar för henne att inse att hon skulle få följa med ut och springa. Trodde att hon skulle äta upp mig en stund vilket hade varit dumt då det inneburit att löpturen ställdes in… Vi kom iväg och hade det trevligt ihop.

Jag har fått en björnrädsla på äldre dar trots att jag vet att antalet björnattacker är väldigt få (om ens existerande) på löpare. Jag tänker dock, i mitt vanvettiga sinne, att det skulle skydda mig med en liten hund i släptåg trots att jag vet att vid de få björnanfall som skett också funnits en hund som skrämt björnen… Jaja, jag kom ut på min tur och min björnrädsla kommer inte stoppa min träning den heller.

Passet avslutades med några övningar med nya 12-kiloskettlan. Funkade bra!

Annonser