Jag fick en fråga häromdagen gällande vad för vätskesystem jag använder när jag springer och tänkte utveckla mitt svar något. Alltid hjälper det någon.

Jag är faktiskt inte kort. 163 cm vilket är ca 2 cm kortare än genomsnittssvenskan. Liksom inom så många andra områden fokuserar tillverkarna av vätskesystem mest på männen. Alltså är det ganska svårt att som kvinna hitta bra system. Kanske beror det på att det först på 1980-talet var tillåtet för kvinnor att springa Marathon… Man trodde att vi skulle dö av det, svaga som vi är. Numera vet man bättre. Dock inte tillräckligt bra.

Mitt problem är att jag är ganska smal över axlarna vilket gör att inte bara längden på ryggsäcken (om man väljer en sådan lösning) blir ett problem utan även hur axelremmarna sitter. Även de som enligt tillverkarna ska vara gjorda för kvinnor har suttit fel. Tillverkare: Hör av er och lägg lite mer krut på oss kvinnor!

Anyway så var jag på Barnens Hus och strosade och dök på en liten skönhet från Camelbak:

20120725-201631.jpg
Mini MULE heter den och är nog gjord för barn men passar mig perfekt! En 1-litersblåsa och plats för lite smågrejer.

Ibland har jag en handjagare på mina långpass. Den är bra för de lite kortare passen:

20120725-202114.jpg
Sitter bra i handen med en ställbar rem.

Själv har jag med mig vatten om jag springer längre än en timme. Annars klarar jag mig. Jag har ju turen att Ultramaken testar det mesta och jag kan plocka guldkornen.

Om du är tillverkare av vätskesystem och behöver en produkttestare som inte är bygd som en man kan du ringa mig 🙂

Annonser