2007 hade jag turen 😉 att få supporta Ultramaken på en 6-dagars tävling, som för övrigt tog plats på en 400-metersbana, i Tyskland. Inte en så spännande omgivning, det roligaste som hände var att de bytte åt vilket håll de sprang typ var 6e timme… Nu låter jag gnällig, jag tycker om att vara med när han tävlar men just denna tävling var väl inte den vackraste jag varit med om, i en förort till Düsseldorf.

Det jag skulle komma till var att jag, när jag stod där och tvättade hans träningskläder för hand i ett handfat, upptäckte dels att det finns portabla ”tvättmaskiner” inte större än en hink modell större men också att det i Tyskland finns speciellt tvättmedel för träningskläder. I Sverige finns speciellt tvättmedel för typ Goretexkläder men inte för träningskläder (inte vad jag vet i alla fall).

När man haft funktionskläder ett tag är det som att det sätter sig en lukt i dem som inte går att tvätta bort. Om man inte har det här tvättmedlet det vill säga!

20120801-205222.jpg
Nu låter detta som en reklamannons men jag har inget samarbete med dem och får inte en krona för detta. Detta är enbart ett tips i all välvilja. Detta är heller inte det enda märke som finns. Anledningen till varför jag skriver om det är att jag idag fick en flaska av syrran som varit på semester i bland annat Tyskland. Hon vet att jag gillar det. Så har du vägarna förbi Tyskland tycker jag att du ska testa och köp en flaska till mig med 🙂

Efter en tvätt luktar träningskläderna superfräscht!