Så varför köpte vi barfotaskor till Storeman?

Jo, Storeman har orienterat i många år. Han är som en gasell i skogen och har ett väldigt speciellt löpsteg. Istället för det ”traditionella” där man sätter i hälen först springer han och sätter ned mellanfoten först, som vid barfotalöpning. Hans löpsteg är också kortare än ”vanligt”, som vid barfotalöpning.

I somras sa han att han ville ha barfotaskor. Jag är dock inte en person som direkt rusar till affären för ett extra par löparskor för dryga tusenlappen. Jag vill först få en indikation på att dessa kommer att användas. Alltså, när det är sommaruppehåll för både judo och orientering bad jag honom därför att under 1 månad springa 30 minuter, 3 ggr i veckan för att dels känna efter själv om regelbunden löpträning är något han vill syssla med och för att visa oss hur hans engagemang var.

Prickfritt! Vi behövde inte påminna honom en enda gång. Han lade upp en plan helt själv, på eget initiativ varje vecka för när det var praktiskt lämpligt att springa. Dessutom fortsatte han att springa en gång i veckan efter att utmaningen var slut och när hans andra aktiviteter startade utan att vi ens nämnt det.

20120909-120419.jpg

Annonser